dinsdag 28 juli 2009

Verhuistips

Algemene organisatie:
Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit is makkelijker wanneer u weer gaat uitpakken.
Vermijd stress en begin ruim op tijd. Pak elke dag enkele dozen in.
Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Maak per kamer een lijst van de dozen en noteer ook het totaal aantal dozen. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen en vermelding van waardevolle spullen. Maak uw verhuizer op deze waardevolle spullen attent.
Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan verschuiven. Zorg ervoor dat u genoeg vulmateriaal heeft.
Sluit alle dozen goed en kleef ze dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen.
Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (max. 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen. Een vuistregel: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.
Steek alle sleutels, monteergerief en lijstjes in een aparte box en u kunt meteen op een georganiseerde wijze beginnen aan de uitpak.

Tips per voorwerp:
Bureauladen: stop hier niet te veel in. Te veel kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken.
Glaswerk en servies: wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier of foam en steek ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.
Klokken: verwijder de slinger van grote klokken of zet hem vast. Grote, staande klokken kunt u beter door een expert laten inpakken.
Kleden en gordijnen: verpak kleden in nette dozen. Verwijder gordijnen van de rails en stop ze in nette dozen of bureauladen.
Brandbare stoffen: brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken.
Verlichting: verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.
Medicijnen: plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als u medicijnen nodig heeft, moet u het nodige voorzien tijdens uw verhuisdag.
Spiegels en schilderijen: breng uw verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Grote spiegels worden door de verhuizers in speciale dozen verpakt.
Hifi/TV/PC: verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als u deze nog heeft. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer of hifi-apparaat vast zitten. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.
Gereedschappen: verwijder brandstoffen uit gereedschappen. Verhuis geen brandbare stoffen! Steek ze in kleine, sterke dozen. Pak kostbaar materiaal apart in.
Motorfietsen: Benzinetanks van motorfietsen dienen bijna leeg te zijn wanneer ze per verhuiswagen worden getransporteerd. Accu's moeten worden afgekoppeld.

1 opmerking:

anne zei

Wat een handige verhuistips, bedankt, ze hebben erg geholpen! Wat ook helpt is de verhuiswagen gestructureerd inladen. Bijvoorbeeld de noodzakelijke spullen zoals eten, wc papier e.d. als laatste inladen zodat deze ook als eerste eruit gehaald kunnen worden.